Word Problem Wednesday: Chocolate!

By Damaris | Added Feb 10, 2016

Valentine's Day is just around the corner, so this installation of Word Problem Wednesday is all about our favorite sweet treat—chocolate! Give it a shot; we'll update with the answer tomorrow.

At the chocolate store, you can buy 3 boxes for $12.30, 4 boxes for $16.08, or 5 boxes for $20.25. Which is the best buy?

Update: Here's the solution!

One way to solve this problem is to find the unit price for each set of boxes.
3 boxes: $12.30 ÷ 3 = $4.10 each.
4 boxes: $16.08 ÷ 4 = $4.02 each.
5 boxes: $20.25 ÷ 5 = $4.05 each.
So, the best price is 4 boxes for $16.08.